Painonpudotus

Laihdutus ja painonhallinta eivät ole helppoa. Yleensä onnistutaan pudottamaan muutama kilo tai jopa kymmeniäkin kiloja jollakin ruokavaliolla. Laihduttaminen yleensä epäonnistuu kun erittäin tarkasta ja liian vähän ruokaa sisältäneestä ruokavaliosta repsahdetaan. Ihminen antaa nälälleen vallan ja syö, kunnes tuntee laihduttamisen ajan kadoksissa olleen tunteen: kylläisyyden. 

Tässä kohtaa moni lannistuu ja kokee että koko laihdutus meni pieleen. Tällöin unohdetaan se, että takana voi olla jo useampi pudotettu kilo eikä yksi repsahdus sinänsä vaikuta tavoitteen saavuttamiseen. 

Repsahdukset yleensä kertovat siitä, että ruokavaliota ei ole suunniteltu riittävän hyvin ja ruoan määrä on liian pieni. Jatkuvassa nälässä eläminen ei onnistu pitkässä juoksussa. Kaikki haluavat tuloksia heti, mutta valitettava tosiasia on, että mitä maltillisemmin paino putoaa, sitä todennäköisempää on, että painonhallinta onnistuu. 

Jos pudotettavia kiloja on paljon, voi kuukausia kestävä urakka tuntua mahdottomalta. Tällöin on hyvä tietää, että järkevässä laihdutuksessa ei juurikaan tunne nälkää. Muutama kuukausi menee kyllä nopeasti kun siitä matkasta tekee mukavan.   

Toinen yleinen kompastuskivi laihdutuksessa on, että kun tavoitepainoon on päästy, laihtumisen aikaansaanut ruokavalio saa väistyä. Yleensä tällöin palataan siihen tuttuun ja turvalliseen ruokavalioon ja elintapoihin, jotka alunperin johtivat lihomiseen. Kohta kilot alkavatkin tulla takaisin ja pian alkaakin uusi laihdutuskuuri.

Tässä nähdään hyvin kuinka tärkeää on todella pyrkiä siihen, että omia elintapoja muutetaan pysyvästi: vanhoihin elintapoihin ei voida enää palata!


HEALTH PLAN tarjoaa palveluita painonpudottamiseksi. Se toteutetaan tekemällä pieniä muutoksia nykyiseen ruokavalioosi, jotta ruokavalio edelleen tuntuisi omalta. Kehonkoostumuksen mittauksella selvitämme energiankulutustasi, jotta ruokavaliosta ei tule liian vähäenerginen. Liikuntaa lisäämme aluksi maltillisesti, sinun toiveita kuunnellen.