Ravitsemus

Nykypäivänä terveellinen ravitsemus on ehkä kiistellyin terveydellinen aihe. Erilaisia ruokavalioita on monia ja itseoppineet terveysgurut ja markkinamiehet lupaavat juuri hänen tarjoaman ruokavalion olevan paras. Ja kaikkien muiden ruokavaliot ovat epäterveellisiä.

Ravitsemus on laaja kokonaisuus jota ei ole helppo tutkia. Nykyään kuitenkin tiedetään paljon siitä, mitkä ruoka-aineet ovat terveyttä edistäviä, mitkä ovat neutraaleja ja mitkä vaikuttavat terveyteen heikentävästi. Suuri helpotus on se, että yksittäisten ruoka-aineiden erot terveellisyydessä ovat maltillisia. Mikään ruoka tai ruoka-aine ei ole myrkkyä, vaikka moni niin väittääkin.

Ihmisen historian aikana ihmisiä on asunut erilaisissa elinympäristöissä ja heidän ruokavaliot ovat olleet täysin erilaisia. Ihminen on siis sopeutuvainen eikä voida sanoa mikä ruokavalio on paras ja millä tavalla. Hyvänä esimerkkinä hiilihydraatit, joiden terveellisyydestä käydään jatkuvaa keskustelua. Hiilihydraattien merkittävä rajoittaminen voi toimia joillekin paremmin ja silti se voi olla terveellinen ruokavalio.

Kopioimalla jonkun toisen ruokavalion sellaisenaan itselle ei ole suositeltavaa. Pysyviin ravitsemuksellisiin muutoksiin päästään tekemällä omaan ruokavalion pieniä muutoksia hiljalleen. 

HEALTH PLAN tarjoaa yksilön ruokavalion tarkistukset, niiden analysoinnin sekä asiakkaan mieltymyksiin sopivat muutosehdotukset.

Painonpudotusta varten voimme laatia selkeän, juuri sinun makumieltymyksiä kunnioittavan ruokavalion, jossa ei tarvitse kokea nälkää.